Pengurusan Bankroll Poker

Pengurusan bankroll adalah sangat penting jika anda ingin berjaya dalam bermain poker. Sama ada anda bermain untuk keseronokan atau sebagai seorang profesional, pelan bankroll yang baik adalah penting. Tidak kira jika anda adalah pemain terbaik di dunia, jika anda tidak mengamalkan pengurusan bankroll yang baik anda berisiko bangkrut.

Mengapa saya memerlukan pengurusan bankroll? Poker sememangnya permainan kemahiran tetapi malangnya nasib memainkan peranannya dan perkara-perkara tidak selalu mengikut kehendak anda. Anda boleh mendapatkannya dalam pra gagal dengan AA anda dan dipanggil oleh 72 hanya untuk melihat kegagalan itu datang sebagai 722. Sekarang dalam situasi itu anda akan menang kira-kira 88 daripada masa ace anda tidak akan bertahan slot gacor.

Bahagian permainan ini di mana nasib mengambil alih bermakna walaupun anda membuat keputusan yang betul, perkara-perkara mungkin tidak berjalan lancar dan anda boleh mendapati wang anda jatuh. Di sinilah anda memerlukan rancangan untuk menghentikan anda bangkrut apabila nasib tidak sesuai dengan kehendak anda.

Hold’em tanpa had adalah disyorkan bahawa anda mempunyai sekurang-kurangnya 20 pembelian masuk untuk mana-mana peringkat yang anda mainkan. Jadi, jika anda ingin bermain permainan 0.05c/0.10c dengan jumlah belian ialah $10, anda sepatutnya mempunyai sekurang-kurangnya $200 dalam bankroll anda dan untuk permainan 0.50c/$1 anda harus mempunyai wang tunai $2000.

Memandangkan anda mempunyai 20 pembelian masuk untuk tahap anda, anda perlu naik dan turun had mengikut jumlah wang anda. Apabila anda mendapati diri anda mempunyai kira-kira 20 pembelian masuk untuk peringkat seterusnya ke atas anda harus mengambil peluang pada tahap itu. Tetapi anda juga harus bersedia untuk turun semula ke tahap di bawah jika anda kehilangan beberapa pembelian. Saya memainkan peraturan 20-15 di mana jika saya mencapai 15 belian untuk had semasa saya, maka saya turun satu tahap sehingga saya membina jumlah wang saya semula.

Peraturan pembelian masuk 20 hanyalah panduan tetapi 20 adalah pembelian masuk minimum yang disyorkan untuk mana-mana peringkat. Adalah penting anda menggunakan strategi bankroll yang membuatkan anda berasa selesa. Perkara penting ialah anda bergerak ke atas dan ke bawah dengan bankroll anda. Jangan sekali-kali bermain di luar bankroll anda dan sentiasa bergerak ke bawah jika anda kehilangan beberapa pembelian. Jika anda melakukan ini dengan betul maka anda tidak boleh bangkrut.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *