Penguji Permainan Video – Apa Yang Mereka Lakukan Sebenarnya?

Impian setiap fanatik permainan ialah pekerjaan di mana mereka boleh bermain permainan yang hebat dan menerima gaji untuknya. Pekerjaan itu lebih dari sekadar mimpi. Sebenarnya terdapat orang yang bekerja dalam industri permainan menguji permainan dan memberi pembangun maklumat yang mereka perlukan untuk membawa permainan yang menguntungkan ke pasaran. Jadi, apakah sebenarnya yang dilakukan penguji permainan video ini? Nah Slot Online, kerja itu jauh lebih terperinci daripada yang anda bayangkan. Walaupun ia masih merupakan cara yang menyeronokkan dan menguntungkan untuk mencari rezeki, terdapat lebih daripada sekadar bermain.

Membawa permainan baharu ke pasaran ialah proses yang panjang dan terperinci untuk pereka bentuk dan pembangun. Permainan ini melalui satu siri langkah yang memastikan ia akan bermain dengan baik dan menyeronokkan kepada pasaran peminat yang semakin meningkat. Salah satu langkah penting dalam perjalanan ke pembangunan sepenuhnya ialah ujian. Ini ialah langkah dalam proses pembangunan yang dijalankan oleh penguji. Penguji permainan video memastikan permainan itu bebas daripada ralat dan gangguan yang boleh menyebabkan masalah pemain. Pada kali seterusnya anda bermain permainan pada konsol atau PC anda, cuma fikirkan tentang berapa jam bermain yang digunakan untuk anda menikmatinya tanpa sebarang pepijat.

Penguji permainan video bukan sahaja mencari ralat atau gangguan. Pendapat dan maklum balas mereka juga diperlukan untuk mencari bahagian permainan yang tidak lancar atau diingini. Satu aspek permainan mungkin bermain dengan baik, tetapi sebenarnya bukanlah ciri yang hebat dan pendapat ini penting kepada pereka bentuk dan pembangun untuk membantu mereka mencipta produk yang akan membawa keseronokan kepada pelanggan mereka (dan menghasilkan wang).

Sebagai penguji, anda mendapat peluang untuk bermain permainan sebelum ia dibawa ke pasaran, tetapi anda juga mesti memainkan aspek tertentu permainan berulang kali untuk mencari ralat dan gangguan tersembunyi tersebut. Ini boleh menjadi membosankan selepas berjam-jam memainkan urutan yang sama berulang kali. Penguji permainan mesti mempunyai kesabaran untuk menjalani permainan dengan cara pengeluar mahu permainan diuji.

Penguji permainan video boleh bekerja secara langsung untuk syarikat atau mereka boleh bekerja untuk syarikat yang menawarkan perkhidmatan ujian permainan video kepada pengeluar. Kedudukan itu boleh dilakukan dalam syarikat atau beberapa penguji bekerja di luar permainan ujian rumah mereka. Sebagai penguji, anda adalah seorang profesional dalam industri permainan yang merupakan bahagian penting dalam membawa produk berkualiti tinggi ke pasaran.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *